Testing, testing…


Okay, I want to do a little test…. I will start today’s blog in English, but I actually want to switch my blogs to Dutch as most of my readers are Dutch and this might make my blog more accessible. If you do not agree, most certainly let me know….

Goed in het Nederlands dus, ook best lekker…. Na mijn drukke week vorige week met drie dagen werken bij restaurant de Kas en een chocolade workshop, was deze week verdacht rustig..  Gelukkig komt daar morgen verandering in en gaan Chris (van Chris Kitchen) en ik aan de slag om Macarons te maken. Dat zijn van die prachtige felgekleurde ronde Franse koekjes van amandelmeel en eiwitten met heerlijke vullingen.
Als we daar wat succesen mee weten te boeken, dan zal ik uitgebreid beschrijven hoe we te werk zijn gegaan.

Zoals gezegd was deze week verder rustig en heb ik maar weinig spannende dingen gekookt. Ik heb wel eerder deze week gele bieten gevonden bij een natuurwinkel. Daar wordt bij restaurant de Kas ook veelvuldig mee gekookt, dus uiteraard heb ik die direct gekocht. Groot voordeel van gele bieten is dat ze niet zo ontzettend afgeven als die rode bieten, de smaak is verder eigenlijk heel vergelijkbaar. Bij de Kas zag ik dat ze de bieten poffen in een hete oven.

Ik heb die methode gebruikt en ook geprobeerd hun recept een beetje te copiëren. Doe de bieten (zonder ze ook maar enigszins schoon te maken) in een ovenschaal en voeg er plakken sinaasappel bij en ongeschilde knoflooktenen. Sprenkel vervolgens ruimschoots olijfolie over de bieten. Ik heb er ook nog een restje witte wijn bij gedaan om de bieten goed vochtig te maken. Strooi er ook nog wat zout overheen en zet in een hete oven. Na zo’n 45 minuten moet de biet zacht zijn als je er een pen insteekt. Dan kun je ze verwijderen en laten afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, kun je gemakkelijk de schil verwijderen.
Ik heb daarna de bieten in grove stukken gesneden en geserveerd in een salade met baby spinazie, gebakken kastanje champignons en gebakken pancetta. Daarbij een dressing die je maakt van appelciderazijn, franse dijon mosterd en truffel honing (je kunt natuurlijk ook gewone honing gebruiken) en daar meng je dan langzaam wat goede olijfolie doorheen..

Heerlijk simpel! Een echte mooie herfst maaltijd salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s