Londen

on

Gisteren hebben we heerlijk gegeten bij restaurant Divinatio. Een paar weken geleden zou ik op een zaterdag stage lopen in het restaurant, maar  gedurende de middag ging één van de koks ziek naar huis. En dat terwijl het die avond helemaal vol zou zitten. Ik heb toen fors moeten meewerken, wat ik ontzettend leuk vond. Ondanks dat ik het meewerken als een extraatje beschouwde, vond Erik dat hij mij als dank voor het doorbuffelen, aan moest bieden om een keer in het restaurant te komen eten. Ontzettend leuk natuurlijk!
We hebben een heerlijk menu gegeten met hele mooie en aparte wijnen erbij. Het eten bij Divinatio is heel puur en ze zijn goed in staat om er hele mooie en verrassende wijnen bij te zoeken. We zaten ook nog eens aan het tafeltje wat in het overhellende deel van het restaurant zit en waarvanuit je over de veilinghaven en een stuk van de Croeselaan kan uitkijken. Helemaal top dus!

Verder ben ik me een beetje aan het voorbereiden op het aankomende weekend, want dan ben ik in Londen. Ik ga een aantal vrienden opzoeken die ik al een tijd niet gezien heb. Waaronder Yuko en Caroline die ik heb leren kennen op de Cordon Bleu in Parijs. Maar ik ga ook op bezoek bij Mary & John en Mary liet me gisteren al weten dat we meekunnen met een “shoot”; een jacht op fazanten. Dat heb ik een keer eerder gedaan en ik vond het bijzonder fascinerend. Wat mij betreft is wild een van de meest duurzame soorten vlees om te eten. Hopelijk gaat het morgen door en kan ik een dag door de Surrey heuvels lopen, samen met allemaal oude Engelse heertjes.

Mary & John maak ik altijd blij met Nederlandse Boerenkaas, dus ik heb al een kilootje voor ze klaar staan. Dan kan John weer zijn favoriete kaas soufflé maken. Voor Yuko en Caroline heb ik vanmorgen een hele berg meringues gemaakt, ze hadden erover gelezen op Facebook en natuurlijk kreeg ik de vraag of ik ze mee kon nemen. Tuurlijk en ik heb direct weer met twee nieuwe smaken geexperimenteerd (citroen en koffie). En voor Marjon, een Nederlandse vriendin daar, heb ik natuurlijk gewoon pepernoten en taaitaai klaar staan.

Ik ben de laatste tijd wel heel erg bezig geweest met allerlei zoete recepten. Dus wil ik in deze blog ook weer eens een hartig gerecht voorstellen. Toen we vorige week in Bonn bij vrienden waren, kregen we een heerlijk voorgerechtje, wat zijn oorsprong heeft in Bulgarije en wat vrij makkelijk gemaakt kan worden. Bladerdeeg gevuld met een feta mengsel.
Ik weet de verhoudingen niet precies, maar ik denk dat het redelijk voor zich spreekt, als je aan de slag gaat. Als je het nav dit stukje zelf maakt en je weet de juiste verhoudingen, laat het me dan vooral weten via de comments!

Je hebt nodig, pakje bladerdeeg, 1 of 2 pakjes (schapen) feta, verse peterselie, 2 a 3 eieren en verse peper.

Leg 2 of 3 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een rechthoek. Maak 2 of 3 rechthoeken (je kunt het een pakketje maken van 1 of 2 lagen).
Prak de feta, met de eieren, verse peper en de grofgehakte peterselie.
Spreid een dunne laag hiervan op een van de rechthoeken. Smeer de buitenkanten van het bladerdeeg in met wat ei en leg nu een bladerdeeg rechthoek er bovenop. Plak de zijkanten goed op elkaar. Evt kun je nog een laag erop leggen en weer afsluiten met een plak bladerdeeg. Smeer de bovenkant licht in met eigeel (voor de glans) en zet 20 minuten in een oven van zo’n 200 graden.

Snijd voor het serveren in een aantal stukken. En serveer evt met wat zure room en nog meer verse peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s