Op naar Parijs!


Het was nog een hele klus om al mijn Cordon Bleu spullen bij elkaar te zoeken en de rest van mijn tas te pakken.

De messenset en alle losse extra’s die daarbij kwamen, had ik allemaal in gebruik in de keuken en steeds weer kwam ik wat tegen waarvan ik dacht “oh ja!, dat moest ook nog mee…”. Maar ik denk dat ik alles nu weer compleet heb, alle messen, de spatula’s, de bakjes, de garde, de dunschiller (ja die zat ook gewoon in de Cordon Bleu messenset), het aanzetstaal, de nagelborstel en de tupperware bakjes (om eten in mee naar huis te nemen). Daarnaast moeten natuurlijk ook mijn koksuniformen weer mee. 3 koksbuizen, 2 broeken, 3 sloven, wat halsdoeken, wat van die prachtige koksmutsjes en natuurlijk mijn crocs bistro speciaal voor in de keuken.

Een ware volksverhuizing dus. Want dan heb ik het nog niet eens over al mijn eigen kleding die ik wil meenemen, laarzen, gympjes, spijkerbroeken, warme truien, tshirst en natuurlijk wat mooie shirtjes en jurkjes voor als we uit gaan in Parijs, want in Parijs moet je wel een beetje leuk gekleed voor de dag komen…

Morgen om 7:30 vertrekken we met de Thalys naar Parijs. Vanaf Schiphol, ben je in 3 uur midden in Parijs. Heerlijk relaxed dus! Niels gaan mee, maar ook Mieke en Ton. We maken er een leuk weekend van, zeker omdat Mieke in het weekend jarig is!

Zaterdag gaan we eten bij het restaurant l’Assiette, waar een van Alain Ducasse zijn oude chefs de tent runt.  Zondag kunnen we dan gaan lunchen bij mijn favoriete zondag lunch tentje, vlak bij Jardin Luxembourg, het heet heel gewoon Le Restaurant. Zondagmiddag vertrekken Niels, Ton en Mieke weer met de Thalys en blijf ik achter.

Maandag begin ik om 12:30, leuk, dan kan ik eerst nog even op bezoek bij de koffiebar om de hoek en even bijkletsen met de uitbaters daar. Hoe dan ook een hele vriendelijke tijd, hopelijk is dat kenmerkend voor een iets gunstiger rooster dan vorige keer. Maar hoe dan ook, het maakt me eigenlijk niets uit. Ik heb er enorme zin in! Er zullen een aantal mensen zijn waarmee ik Basic Cuisine in de zomer gedaan heb, en ik kijk er ook echt naar uit om hen allemaal weer te zien. Daarnaast ben ik enorm benieuwd wat Intermediate Cuisine me gaat brengen. En hoe het deze keer allemaal zal verlopen. Ik houd jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s