Weekend in Parijs


Heerlijk, weer terug in Parijs! Vroeger vond ik Parijs ‘best’ een leuke stad, maar het is één van die steden die ik langzaam maar zeker beter leer kennen, en die ik iedere keer als ik terug kom, weer een beetje leuker vind. Zoals de Engelsen zeggen; ‘it grows on you’. Het lijkt wel of de stad zich iedere keer weer een beetje meer bloot geeft, zodat ik iedere keer weer net iets meer kan ontdekken van deze enorme wereldstad.

Ondanks het enorme herfstweer, hebben we dit weekend veel door de stad geslenterd en uiteraard enorm genoten van de enorme variëteit van goed eten.  Zaterdag aten we bij l’Assiette, een relatief nieuw restaurantje, in het 14e arrondissement in Parijs. De chef komt oorspronkelijk bij Alain Ducasse vandaan, en dat merk je aan zijn prachtige bijna ‘boerse’ eten. Het is puur, geen geliflaf, mooie ingrediënten en het gebruik van boter en room wordt bepaald niet geschuwd..  We begonnen met een prachtige terrine van foie gras met varkensvlees, eend en gezuurde uien. Om je vingers bij op te eten!
Daarna had ik coquilles saint Jacques (st Jacobs schelpen) die nog (vast) in de schelp zaten en voorzien waren van een hollandaise saus met citroen, zest en kappertjes. Bijzonder lekker. De anderen aan tafel hadden entrecote met in vet gesmoorde aardappeltjes en konijn met zuurkool. Allemaal puur en heerlijk, en vreselijk overdadig. Als toetje kozen we een prachtig stuk iles flotant (dit betekent drijvende eilandjes) en een creme caramel met een caramel saus van gezouten boter. Met name die laatste was echt om je vingers bij op te eten!

Ik moet zeggen na voorgaand diner, had ik de hele volgende dag, een stuk minder gezonde eetlust dan normaal.. Blijkbaar hakte deze maaltijd er nogal bij in. Bij de lunch heb ik me dus beperkt tot een half bakje uiensoep (die heb ik met Niels gedeeld) en een croque monsieur. Overigens vind ik dat ook enorm lekker. Weer iets, wat ik thuis zal uitproberen en waarvan ik het recept op mijn site zal zetten, want ik vind dat echt ulitiem ‘comfort food’…

Vanavond ben ik uit eten gegaan met twee mensen die morgen ook bij Cordon Bleu beginnen. Marcin begint met basic Patisserie en Audrey begint met basic Cuisine. MIsschien is dat wel een van de allerleukste dingen van Cordon Bleu; ineens zit je in Parijs in een bistro met een Poolse jongen en een Canadese dame, de één ken ik van eerder dit jaar en de ander heb ik eerder via een bekende leren kennen. We hebben alledrie een totaal andere achtergrond, maar het koken, Cordon Bleu en Parijs binden ons en zonder problemen kletsen we een hele avond vol..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s