Flammküchen


Het gebeurt niet vaak dat ik bij de Cordon Bleu een recept in handen krijg, wat zo leuk en vooral zo makkelijk is, dat ik eigenlijk vind dat iedereen het moet kunnen maken en het vooral ook moet proberen. Zo makkelijk, so simpel en zo overheerlijk lekker. Ik weet niet of je wel eens van Flammküchen gehoord hebt, het is een soort Duitse Pizza. Ik dacht althans dat het Duits was, maar blijkbaar is het Duits/ Frans, uit de Elzas.


Flammküchen Deeg;
400 gr bloem
mespunt zout
10 gr verse gist (kun je evt vervangen door 3.5 gr droge gist)
5 eetl zonnebloemolie
200ml water

Mix alle ingrediënten hierboven en laat zo’n half uur rijzen in een bak bedekt met een schone theedoek of plastic folie.

Vulling:
2 grote uien
1 eetl olie
200 gr gerookt spek, in reepjes gesneden.
200 ml creme fraiche
200 ml kwark

Snij de uien in dunnen repen (verticaal) en fruit ze zachtjes in de olie, voeg hier evt wat verse tijm bij. En kruid met peper en zout. Meng de creme fraiche en de kwark. Breng op smaak met peper en zout en evt wat gedroogde chili. Rol het deeg uit tot een vrij dunne vierkant of ronde plak. Leg op een bakplaat met bakpapier. Spreid de uien en de spekjes over het deeg uit. Verspreid de creme/kwark mix uit over het deeg. Zet zo;n 10 minuten in een oven van 200 graden celcius.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s