Farci en licht gegaarde zeebaars


Het was een lange week tot nu toe! Bijna alle dagen hebben we meer dan 12 uur op school gezeten. Woensdag avond hadden we klassendiner in de Petit Bordelais, dat was goed en gezellig! Maar aan het einde van de avond, viel ik bijna in slaap boven mijn desert!

Coq Au Vin

De gerechten die we deze week hebben gemaakt, vond ik wat wisselend. In het begin van de week maakten we een Coq au Vin, waarvan de saus verdikt werd met varkensbloed, een hele gebruikelijke methode. Maar ik vond het geen onverdeeld succes, want de saus werd daardoor veel te zwaar en kreeg een wat leverachtige smaak. Tijdens het practicum suggereerde de chef om er ook wat chocolade aan toe te voegen en op zich past dat inderdaad heel goed in de saus, maar de saus werd er niet bepaald lichter van. Niet echt mijn gerecht dus!

Farci

In het volgende practicum maakten we tong gevuld met zalm mouse, een wat ouderwets gerecht. Op zich lekker, maar ik vind zowel tong lekkerder gewoon in een beetje boter gebakken en zalm prefereer ik wat minder gaar.. Weer een ander practicum maakten we kool gevuld met gehakt.. Allemaal zogenaamde ‘farci’ gerechten, gerechten die gevuld zijn met iets anders. Zo maken we vanmiddag konijn gevuld met zichzelf en met pruimen. We moeten het konijn volledig ontbenen en dan weer vullen. Het eindresultaat is heel lekker en prettig om te eten omdat er geen botjes meer te vinden zijn. Maar het zal een zwaar practicum worden, want het is een hoop werk en de meesten van ons (waaronder ik) hebben nog maar een keer eerder met een volledig konijn gewerkt en het volledig ontbenen zag er gecompliceerd uit!

Vis garen

Behalve al deze zware gerechten en gevulde gerechten, hebben we gelukkig ook wat lichtere gerechten gezien deze week. Gisteren maakten we voor de verandering een keer een voorgerecht in plaats van een hoofdgerecht. Het was heerlijk, lekker licht, prachtig om te zien en vol van smaak. Het was bladerdeeg, met daarbovenop een tomaten concassée, dan een salade van rauwe tomaten, paprika, uitjes en olijven en uiteindelijk bovenop zeebaars die we eerst even gegaard hebben met een mengsel van zout en suiker, daarna in een carpaccio gesneden en toen nog een keer kort gegaard, deze keer in citroensap. Het resultaat was heerlijk! Ik voeg het recept toe aan mijn recepten pagina, want het is heel makkelijk om thuis te maken: http://www.stoerkoken.com/stoerkoken/Recepten/Entries/2010/12/3_Bladerdeeg_met_zeebaars_en_tomaten_concass%C3%A9e.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s