Final Exam!


Examen
Over and done… Klaar..  Afgelopen…. Zoals ook vorige keer, levert het afronden van het examen een vreemd gemengd gevoel op. Enerzijds opgelucht dat het examen erop zit en natuurlijk het straffe rooster. Anderzijds weemoed, omdat het weer afgelopen is.

Gisteren had ik mijn finale praktijk examen. ‘s Morgens ben ik eerst met Yuko, mijn foodie huisgast voor een paar dagen, gaan ontbijten bij Bread & Roses. Heerlijk, zelfs een normaal baguette-je is daar een culinaire ervaring.. Daarna ben ik rustig richting school gelopen en heb een kopje koffie gedronken bij mijn koffietentje om de hoek van school. Op school aangekomen was al duidelijk welke 2 gerechten van de 10 gerechten die ik moest leren, gekookt moesten worden. Eentje was de lam tian en de ander was een baskisch kip gerecht met pilav rijst. Allebei niet al te ingewikkeld, dus ik kon met een gerust hart de keuken in. We wisten al dat we als technisch onderdeel, daarnaast nog een bearnaise saus moesten maken.
Lam met gebakken aardappeltjes, spinazie, paddenstoelen en tomaten concassée
Ik kreeg de lam tian. Dat is een gerecht met een tomaten concassée op de bodem, dan gesauteerde spinazie,, gesauteerde champignons, pommes parisian en lamsfilet in de juiste kleur, Het is een wat ouderwets gepresenteerd gerecht, maar wel erg lekker. Zie de foto hiernaast.

Ik heb eindelijk de bearnaise saus ‘gemasterd’, want toen ik deze aan de chef liet zien/proeven, zei hij dat deze perfect was en dat ik er 10 punten voor kreeg! Dat was een mooie opsteker want toen moest ik mijn hoofdgerecht nog afronden. Ik kwam om 12:10 binnen en moest sharp om 14:40 mijn gerecht afronden. Dat laatste was nog lastig, omdat ik meer dan genoeg tijd had en dus echt met een paar stappen moest wachten, zodat alles op het juiste moment klaar en warm zou zijn. Maar het is netjes gelukt en mijn vlees had blijkbaar precies de juiste kleur!  Kortom ik ben zeker geslaagd.

Graduation
Morgen is de diploma uitreiking en dat is voor deze intermediate opleiding echt het laatste onderdeel. Ik wil zeker nog een keertje terugkomen om superior te doen, maar wanneer dat gaat lukken, weet ik nog niet.

Vanavond hebben we nog afgesproken met een aantal cursisten en zullen we nog even wat gaan drinken. Dominique is over uit Nederland en die zal er vanavond bij zijn en zo ook morgen bij de uitreiking. Leuk!

Het is overigens enorm koud in Parijs, maar het is heerlijk om door de stad te lopen. Parijs ziet eruit als een mooi kerst sprookje, alles is versierd, lekker overdadig en met die kou, voelt het alsof we in kerst wonderland rond lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s