Parijs, Parijs


In Parijs is het ook winter. Het sneeuwt af en toe, en dat tezamen met de prachtige Parijse kerstversiering maakt dat we ons in een kerst sprookjesland wanen. Parijs staat helemaal bovenaan de lijst van alle steden die ik ken, wat betreft kerstversiering. Ik kan iedereen aanraden om hier naartoe te gaan om van een hele echte kerstsfeer te genieten. Zoveel lampjes, overdadig versierde winkels, restaurants en de kleine kerstmarktjes.

Voor een ‘foodie’ is Parijs helemaal het einde. Op iedere straathoek zit wel een goede bakker, een nog betere bakker, een goede slager, een traitteur, een chocolatier, een pattisier, een kaaswinkel. Het is overdadig, maar vooral ook heerlijk om hier rond te lopen. Zulke mooie producten.. We hebben dan ook twee tassen vol heerlijkheden om mee terug te nemen..

Vandaag zijn we bij de Epicerie van de Bon Marché geweest, de grootste ‘kruidenier’ van Parijs, waar je echt ieder product kan kopen wat je maar kunt verzinnen. Daarna zijn we naar een echte Parijse slager geweest om een paar mooie terrines en franse vleeswaren te kopen. Vanmiddag liepen we over een kerstmarktje en daar stopten we om ons te warmen aan een lekkere vin chaud en kochten we nog wat franse worsten en speck. Veel van dat soort dingen zijn lang houdbaar en daarbij komen de feestdagen eraan! Als klap op de vuurpijl zijn we teruggelopen naar een chocolatier, waar ze een chocolade carrousel verkochten, dit is het equivalent van het tête de moine (kaas) schaaf apparaat. Prachtig! Enorm leuk na een dinertje. Zeker als je dit chocolade gerecht laat volgen op een kaasgang met tête de moine. Na de chocolatier bezocht te hebben, zijn we maar weer teruggelopen naar de Bon Marché om een tête de moine kaas te kopen..
Tussendoor hebben we lunch gehad in mijn favoriete lokale restaurantje.
En nu zijn we helemaal voldaan en echt bepakt en bezakt, klaar om terug naar Nederland te gaan.

Hoofd van een monnikHet schijnt echter nogal extreem weer in Nederland te zijn, dus we moeten zo maar zien hoe goed de treinen rijden. Ik heb net al getwitterd met de helpdesk van de thalys en die lieten me weten dat de treinen wel rijden, maar met een vertraging. Gelukkig, een vertraging is geen probleem, als we maar niet ergens halverwege stranden vanwege noodweer.. We doen nog even een uurtje rustig aan en dan terug naar Nederland. Wie weet hebben we dit jaar een witte kerst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s