Vietnamees Stoofvlees


De vietnamese rijstpapier rolletjes zijn wel echt de ontdekking van deze week! Wat is het makkelijk om even snel een lekker fris en gezond hapje te maken. Crabsticks zijn er ook lekker in en verse mint, bieslook. Leuk zo’n hoop mogelijkheden. Ik ben voorlopig nog niet uitge-experimenteerd..

Om in het Aziatische thema te blijven, ben ik verder aan het experimenteren geweest met verschillende Aziatische gerechten. Een enorm succes was een recept van Bill Granger. Hij stooft een stuk rundvlees in een mengsel van water en soja saus met steranijs, gember, ui, knoflook, chili en kaneel. Ik voegde er ook nog wat citroengras aan toe.  Het geheel stooft een uurtje of 2 en het vlees is dan heerlijk zacht en heeft een heerlijke Aziatische smaak. Omdat ik het lekker vond om ook wat van het kooknat als saus te serveren, heb ik op het laatst het vlees verwijderd en wat maizena toegevoegd om een dikkere saus te krijgen.
Dit is heerlijk met noodles en bijvoorbeeld heel kort gestoomde of gestoofde paksoi of spinazie.

Als ik het volgende keer maak (en dat gaat zeker gebeuren, want dit is heerlijk comfort food voor de winter), dan wil ik ipv water runderbouillon gebruiken en wellicht wat minder sojasaus. Op die manier kan ik het gerecht ook als Beef Pho soep maken, een vietnamese rundvlees soep.

Het recept voor dit rundvlees gerecht kun je vinden op http://www.stoerkoken.com/stoerkoken/Recepten/Entries/2011/1/27_Vietnamees_gestoofd_rundvlees.html.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s