Crêpe met appeltjes en calvados


In de Franse Alpen kun je allerlei heerlijke specialiteiten eten, zoals tartiflette, uiensoep en een salade savoyarde met gezouten ham, walnoten en kaas. Maar wat je ook bij veel piste restaurantjes en barretjes kunt vinden, zijn die overheerlijke dunne Franse crêpes (hele dunne pannekoekjes). Uiteraard is dit helemaal geen specialiteit van de Franse Alpen, maar kun je crêpes in heel Frankrijk vinden. Oorspronkelijk komen crêpes trouwens uit Bretagne, het noordwesten van Frankrijk.

In Frankrijk zie je vaak dat crêpes gemaakt worden op een grote ronde plaat, daar wordt wat beslag op gegoten en dan wordt het beslag met een houten spatula keurig dun in een perfecte cirkel verspreid. Ik heb het nooit geprobeerd, maar het lijkt me een kunst op zich!

Gelukkig kun je crêpes ook gewoon in een koekenpan maken.. Heel lekker is een simpele crêpe met suiker of nog lekkerder met suiker en vers citroensap. Vandaag bestelden we die laatste, maar ook een crêpe met appeltjes en calvados. Dat is ook een mooi nagerecht, een leuke tegenhanger van de bekende crêpe Suzette (met sinaasappelsaus en grand marnier). Neem een lekkere zoete stevige appel, snij die in blokjes en bak in een pan met wat boter en evt nog wat suiker. Als de appel lekker zacht is en begint te caramaliseren, is de vulling klaar. Vouw de gebakken appel in een vers gebakken crêpe en sprenkel er wat calvados overheen, flambeer de calvados. Het resultaat is eenvoudig maar reuze lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s