Groene groenten, zeebaars en een chocolade hart


Na een week lang skieën en genieten van het heerlijke eten op de pistes, zijn we weer terug in Nederland. En zoals wel vaker heb ik direct behoefte aan veel groente en iets als een stukje vis. We waren zaterdag rond het middaguur thuis, dus nog tijd genoeg om even naar de markt te gaan.

ZEEBAARS
Bij een visboer vond ik hele mooie zeebaarzen, met prachtig rode kieuwen (een goede manier om te zien of de vis vers is). Ik heb er twee meegenomen en die thuis gefileerd, de huidzijde voorzichtig ingesneden en zachtjes op de huid gebakken in wat olie en boter.
Toen de vis bijna gaar was, heb ik de filets uit de pan gehaald en in een stuk aluminium folie gewikkeld om ze warm te houden (de vis gaart nog iets door, dus zorg dat je ze uit de pan haalt als de vis nog niet helemaal gaar is!). Ik wilde de vis iets oppeppen, en dus had ik een mengseltje gemaakt van gehakte citroenschil, kappertjes en knoflook. Dep de pan die gebruikt was voor de vis even schoon, vervolgens kan het citroenmengsel erin. Even kort bakken, tot de geuren loskomen en dan met een beetje witte wijn afblussen en de witte wijn laten inkoken.

GROENE GROENTEN
De vis serveerde ik bij wat groene asperges en peultjes die ik kort gestoomd had en vervolgens met wat olijfolie overgoten en peper en zout toegevoegd.

Ik had veel te veel asperges en peultjes klaargemaakt, dus het restant heb ik opzij gezet in de koelkast. Ik probeer nog steeds zo min mogelijk restjes weg te gooien en dat bevalt me heel goed. Vanmiddag na het sporten had ik wel zin in een gezond hapje en vond ik de groenten in de koelkast samen met een stukje geitenkaas. Een mooie combinatie. Dus de groenten op een bordje, de geitenkaas erbovenop en even een paar minuten de oven in. Om er een beetje een crunch bij te geven, deed ik nog wat walnoten in een droge pan om ze te branden. Die konden daarna over het gerechtje heen, en het geheel kon afgemaakt worden met een beetje ingedikte vijgen balsamico. Heerlijk!

VALENTIJNSTOETJE
Na al dit gezonde eten, wil ik nog een suggestie geven voor een valentijnsdessert:  het is een ware caloriebom, maar het ziet er prachtig uit en je maakt er zeker veel indruk mee!
Ik kreeg dit recept van de week van de Cordon Bleu: http://www.cordonbleu.edu/news/chocolateheart/en

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s