Pain aux raisins en preistamppotje met garnalen


PAIN AUX RAISINS
Ik ben gisteren en vandaag aan het experimenteren geweest met pain aux raisins oftwel rozijnen broodjes.

Soms zijn er van die recepten waar ik een beetje tegenaan hik omdat het me veel werk lijkt, maar als ik er dan toch aan begin, blijkt het eigenlijk relatief eenvoudig te zijn en vooral heel erg leuk om te doen. Zo ook deze rozijnen broodjes. Ik zal van het weekend het recept on-line zetten, wie weet kan ik wel iemand anders inspireren om dit eens proberen te maken! Leuk voor het weekend..!

De basis is in elk geval een brioche deeg en de vulling een gele pudding en gewelde rozijntjes. Het brioche deeg kun je natuurlijk ook gebruiken om een brioche brood te maken, een luchtig, iets zoet brood.

LENTE STAMPPOTJE MET PREI EN GARNAALTJES
Als je iets makkelijkers wilt maken, maar wel iets totaal anders, heb ik nog een andere leuke suggestie. Een soort lente stamppotje van aardappeltjes, prei en garnaaltjes. De aardappeltjes kook je eerst en pureer je met wat melk en room. Daar voeg je in boter gestoofde reepjes prei aan toe en hollandse garnaaltjes. Goed op smaak brengen met peper en zout.

Helemaal lekker is het als je er een stukje kabeljauw bij serveert, wat je eerst even hebt gezouten (veel grof zout over de kabeljauw strooien en een half uurtje (in de koelkast) laten intrekken, daarna onder koud water afspoelen en dan droogdeppen) en dan kort in wat roomboter bakken. De gesmolten boter kun je over het stampotje heen schenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s