Kokosmakronen


Sinds ik weer collega’s heb, is het een stuk makkelijker geworden om allerlei zoete recepten uit te proberen. Ik neem ze gewoon mee naar mijn werk en mijn collega’s proberen met liefde alle nieuwe recepturen uit.
Ik heb al eens ‘mislukte’ macarons meegenomen (zagen er niet zo mooi uit, maar waren heel erg lekker) en meringues, toen ik veel eiwit over had.

Ik wilde al heel lang eens pain aux raisins maken, maarja wat moet je met 20 van die broodjes? En nu kokosmakronen. Ik hoor altijd dat het enorm makkelijk is, maar wil ze eigenlijk niet maken, want het is natuurlijk heel ‘gevaarlijk’ om een enorme berg van die koekjes in huis te hebben.

Deze morgen moest ik op de monteur voor (een van mijn) oven(s) wachten en kon ik in de tussentijd lekker aan de slag met eiwitten, suiker en kokos. Er zijn nogal wat recepten waar je alleen maar eierdooiers voor nodig hebt,  in plaats van de eiwitten dan weg te gooien, stop je ze gewoon in een zakje in de vriezer en als je er voldoende hebt maak je deze makroontjes of meringues (http://www.stoerkoken.com/stoerkoken/Recepten/Entries/2010/2/17_Meringues.html).

Het recept wat ik gebruikt heb is een recept wat David Lebovitz aanraadt. David Lebovitz is een Amerikaanse pastry chef die in Parijs woont en heel veel blogt en recepten uitprobeert. Hij zou het moeten weten dus!

In het recept sla je eerst de eiwitten met suiker en een klein beetje zout stevig, alleen dit doe je ‘au bain marie’, net zo lang tot het mengsel cremig wordt en warm aanvoelt. Ik heb een aantal keer mijn kom weer van de warmtebron afgehaald om daarbuiten door te gaan met kloppen, omdat de kom mij te snel warm werd. Ik wilde wel echt wat stevigheid en glans in mijn eiwit krijgen. Ik heb het overigens heel lui met een handmixer gedaan… Als het eenmaal de gewenste structuur heeft, voeg dan de gerapste kokos erbij en wat bloem. Even laten afkoelen en dan kun je er prachtige kleine bolletjes van maken die de oven ingaan op 170 graden. Het volledige recept vindt je op http://www.stoerkoken.com/stoerkoken/Recepten/Entries/2011/2/24_Kokosmakronen.html

Het ziet er prachtig uit, ik kan niet wachten tot ik ze zo kan proeven!!

Oh en ze zijn ook heerlijk trouwens….. Die gaan dus niet allemaal mee zo, ik hou er toch maar wat extra achter :-)).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s