Caramel brownies of zullen we gewoon zeggen; caloriebom!


Woensdag was ik op bezoek bij Herma en Miron en behalve over zware zaken hebben we het ook veel over eten gehad. Laatst kregen ze bezoek van een vriendin die met heerlijke brownies aankwam en die had hen gelukkig het recept gegeven. Dat recept kreeg ik vervolgens weer in handen en daar ben ik ‘s avonds direct mee aan de slag gegaan. De dag erna zou het weer donderdag zijn, en het is ondertussen traditie dat ik dan mijn laatste uitprobeersels mee naar mijn werk neem.

CALORIEBOM
Het recept is een ware caloriebom, ik ben over het algemeen niet heel erg terughoudend om ergens wat roomboter in te doen, maar dit recept bevat naast roomboter, suiker en pure chocola ook nog gesmolten fudge met slagroom. Fudge is niet veel meer dan suiker en boter, dus toen ik de fudge in de slagroom aan het smelten was realiseerde ik me dat ik nog meer suikers en vetten aan het toevoegen was, niet dat dat me weerhield overigens….  Maar om toch te voorkomen dat het wat al te zoet zou worden, heb ik wel de suiker hoeveelheid iets teruggebracht.

TOPRECEPT
En het is echt een toprecept, want het eindresultaat was heerlijk! Er zitten walnoten in de brownies (althans in die van mij, het oorspronkelijke recept vraagt om pecannoten, maar die had ik niet in huis) en die walnoten zijn overschonken met het fudge/slagroom mengsel en carameliseren dus. Dat geeft een lekkere bite. De buitenkant van de brownie is lekker knapperig en de binnenkant is smeuig; een perfecte combinatie dus en zeker niet te zoet!

Het volledige recept, zoals ik het gemaakt heb, kun hier vinden: https://stoerkoken.com/2014/03/17/caramel-brownies/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s