Simple does it!


Afgelopen zaterdag was ik bij Edwin van Peek & van Beurden, mijn favoriete traiteur op de Nachtegaalstraat. Ik was al een tijdje niet geweest en hij had een hoop nieuwe producten. Een van de dingen die hij me liet zien was een pakje sardientjes in beurre baratte, een romige franse boter. De sardientjes hoef je alleen maar kort op te warmen in een pan en dan zijn ze al geschikt om te eten.

HAAT LIEFDE VERHOUDING…
Nu heb ik een beetje een haat/liefde verhouding met sardientjes, ik kan ze heerlijk vinden, maar soms zijn ze zo enorm ‘vissig’. De combinatie in dit pakje met boter leek me wel wat omdat dat ongetwijfeld voor een zachtere smaak zou zorgen.

EEN SUPER SNELLE PASTA
Vanavond heb ik de proef op de som genomen en een heel simpel (maar reuze lekker) pasta gerechtje gemaakt. De sardientjes met hun boter heb ik zachtjes opgewarmd en ik heb wat verse wilde spinazie schoongemaakt. Ondertussen stond de pasta lekker te koken.
In een grote pan goot ik iets van de boter van de sardientjes en daar ging vervolgens de verse spinazie bij (met wat afhangend water van het wassen). Heel kort maar, want de spinazie is binnen een minuut klaar, en dan snel de warme pasta erbij en de sardientjes met alle boter.
Nu was het enige wat er nog moest gebeuren het op smaak brengen met wat peper en zout en een beetje verse citroen. Vervolgens nog wat vers gesneden lente uitjes en dat was het.. Een heerlijk gerechtje, mooi voor een zomerse dag ook. De sardientjes waren absoluut niet vissig, dus een genot in deze combinatie.

Dit gerecht kun je dus maken in de tijd die het je kost om de pasta te koken…  Simple does it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s