Zelfgemaakte tomatensoepHeerlijk, in de winkels kun je langzaam maar zeker weer verse aardbeien vinden en frambozen en bosbessen. Ze komen nog niet uit Nederland en ja we moeten onze ‘voedsel kilometers’ zoveel mogelijk beperken. Maar die heerlijke verse aardbeien uit Spanje of Marokko, ik kon ze niet gewoonweg niet weerstaan! Lekker met een klein beetje poedersuiker (de zon zit er nog net niet genoeg in) en verse griekse yoghurt! Mmmmmmmh!! Daar kan een maaltijd koken toch echt niet tegenop..

Ook lekker is vers gemaakte tomatensoep en niet heel veel meer moeite dan yoghurt met vers fruit.. Zoek tomaten uit met veel kleur, en snij ze in de breedte doormidden. Neem een grote ui en snij die in grove ringen. Leg de ringen op de bodem van een groot bakblik. Leg daarbovenop de tomaten, met de platte (snij)kant naar beneden. Sprenkel er wat lekkere olijfolie overheen. Doe er wat teentjes knoflook bij (laat het velletje om het teentje zitten) en voeg ook wat verse tijm en/of rozemarijn toe en wat gedroogde oregano. Dan nog wat peper en zout en het geheel kan in de oven, zo’n 180 graden en ruim een half uurtje. Na een half uurtje haal je de ovenschaal eruit en laat je de tomaten iets afkoelen. Verwijder dan de schilletjes van de tomaten (die kun je er zo af plukken, maak je geen zorgen als er wat stukjes blijven zitten, die zul je niet echt meer tegenkomen). Pak de knoflookteentjes uit het bakblik en verwijder het velletje nu wel. Schenk/schep alles wat in het bakblik zat in een diepe pan en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg evt nog een half blik gezeefde tomaten/ passata toe (geen tomatenpuree!) of een half pak tomatensap. Meng het geheel goed door en breng op temperatuur. Breng op smaak met wat peper en zout en evt een beetje suiker en/of balsamico azijn.

Schep in een kom waar je op de bodem wat verse stukjes basilicum hebt gelegd en schep er een beetje zure room bovenop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s