Een weekend Parijs met culinaire uitersten!


Morgenmiddag is het weer zover, ik vertrek voor een paar dagen naar Parijs. Heerlijk, zeker met dat mooie weer in het vooruitzicht. Ik heb afgesproken met verschillende van mijn kookvrienden en kijk er naar uit ze allemaal weer te zien.

Ik kijk ook uit naar de culinaire uitspattingen die me in Parijs te wachten zullen staan! Ik ga in elk geval naar mijn favoriete ‘local’, een Franse bistro, met een moderne relaxte sfeer die traditioneel Frans eten serveert, maar met een moderne touch en een stuk lichter dan de traditionele bistro in Parijs.

Voor vrijdag heb ik een lunch gereserveerd bij het restaurant L’Arpège van Alain Passard. Dit is een 3 sterren Michelin restaurant. Dat is op zich al heel bijzonder, ik heb namelijk nog nooit in een 3 sterren restaurant gegeten.. Maar wat het nog meer bijzonder maakt is dat Alain Passard groenten als zijn belangrijkste ingrediënt beschouwd. Hij kookt maar mondjesmaat met vlees en vis. En ondanks dat gegeven, heeft hij 3 michelin sterren en is zijn restaurant bijzonder populair. In mijn ogen is hij een voorloper van een nieuwe trend, waar ik in mijn vorige blog ook al over schreef (“Eat more plants….”). Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe onze 6-gangen lunch zal zijn. Ik ga met een van mijn kookvriendjes, dus we kunnen heerlijk de hele lunch alle gerechten ontleden en becommentariëren. Ik kijk er naar uit! En hoop vooral heel erg geïnspireerd te worden.

Zaterdagavond ga ik naar Les Deux Amies met weer een ander kookvriendinnetje. Dit restaurant staat in de top 10 van restaurants in Parijs die een andere nieuwe trend omarmen. Namelijk die van jonge Franse chefs, die kleine restaurants beginnen, er werken maar een paar mensen en er zijn maar een beperkt aantal tafeltjes. Deze chefs geven niets geven om Michelin sterren, maar koken ondertussen wel de sterren van de hemel. Het is een nieuwe generatie, die niet gelooft in uber chique bediening, damasten tafelkleden, zilveren bestek en ellenlange wijnlijsten, maar meestal hebben ze een vrij vast menu (vanwege de kleine bezetting), losse relaxte bediening en vrij eenvoudige inrichting. De wijnen die ze schenken zijn beperkt, maar meestal perfect in combinatie met het eten.

Nogal wat uitersten dus dit weekend. Ik ben benieuwd en ik kom er op terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s