Smaak Sensaties


Mijn bezoek in Parijs was heerlijk, zowel wat eten betreft als om gewoon weer even in Parijs te zijn met mijn kookvrienden. Een andere wereld..

Mijn hotel was net om de hoek van mijn favoriete park, Jardin du Luxembourg. Wat was het ook heerlijk om daar te kunnen relaxen en rond te lopen. Het weer was dan ook prachtig.

Ik heb weer gegeten bij mijn favoriete buurt restaurant (Le Restaurant Jardin du Luxembourg), waar je klassiek Franse eten geserveerd krijgt, maar op een vrij luchtige manier klaargemaakt.

L'Arpège, zeeduivel met knolraap in zoetzure saus

De dag erna ging ik lunchen bij L’Arpège van Allain Passard. Dit dankzij een voucher in de Elle Eten, die ons toestond om met 2 personen een 6gangen lunch te nuttigen inclusief 2 glazen wijn voor 100 euro per persoon. Daar aangekomen begonnen we met een glaasje champagne, en de eerste amuses kwamen er direct aan. De eerste 3 of 4 gerechten waren volledig op groenten gebaseerd, daar is Allain Passard tegenwoordig bekend om (vroeger was hij een echte vlees chef…!). En ze waren heerlijk. Vooral de sushi gemaakt van sushi rijst, rode biet, wasabi en sojasaus was prachtig.

Zeebaars in zoutkorst

Daarna kwamen er een aantal gangen met verschillende soorten vis. Zeebaars, zeeduivel en rog kwamen langs. Allemaal prachtig klaargemaakt. Ondertussen kregen we een aantal keren een mooi glas Reuilly ingeschonken. Daarna kregen we een mooi stuk boerderij kip die in hooi was gegaard, tussendoor was er zelfs nog een risotto gemaakt van een groente die als risotto gegaard was.

Een deel van de friandises

Om het geheel af te maken kwam er nog een onmogelijk aantal verschillende friandises; verschillende macarons gemaakt van knoflook, rode biet of spinazie, maar ook een chocoladebonbon gevuld met mierikswortel (heerlijk!), en een aantal kleine taartjes met verschillende groentevullingen, die allemaal zoet smaakten. Wat denk je van een klein taartje met zoete erwtjes, die inderdaad smaakt als een nagerechtje, terwijl ik zeker weet dat er geen suiker aan is toegevoegd! En een bakje licht gezoete yoghurt met onderin gepureerde spinazie.. Om het helemaal af te ronden kregen we nog een prachtige millefeuille met een kopje koffie. We vertelden de vriendelijke dame die ons bedienden dat we ‘ons overgaven’ en echt niets meer wilden, maar de kleine hapjes bleven maar komen! En ze waren zo lekker en apart dat we ze ook allemaal wilden proeven!

Zoet erwten taartje

Dit waren geen zes gangen, maar een ontelbaar aantal gangen, allemaal heerlijk en bijzonder. En onvoorstelbaar, we rekenden ondanks de vele gangen, de diverse glazen wijn, koffie en het water maar 100 euro per persoon af! En dat terwijl een ‘tasting-menu’ normaal gezien 330 euro kost…….

Een erg leuke ervaring. De rest van het weekend was ook bijzonder leuk. Natuurlijk ben ik nog even langs geweest op ‘mijn’ kookschool, de Cordon Bleu en heb ik de chefs gedag gezegd. Daarna even naar het koffietentje om de hoek om een koffie te drinken bij Patrick en Bruno. Waar ik zoals altijd met ‘bissous’ verwelkomd werd. Heerlijk wat een welkom gevoel.

‘S avonds met een paar vrienden op een terras gezeten en ‘s nachts door Parijs gecrossed op de huurfietsen (velibs). Heel apart om het Place de Concorde middernacht op de fiets te nemen…

Daarna restte me nog een dagje Parijs, we hebben wat rondgelopen, zijn naar het Louvre gegaan voor een design tentoonstelling, daarna naar Montpartnasse waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. En ‘s avonds nog met een vriendin afgesproken bij Le Comptoir. Weer een beroemde bistro, waar je heel prima kunt eten, maar het feit dat je niet kunt reserveren en ruim een half uur op de stoep op je tafeltje moet wachten, vind ik toch iets minder chique..!

Alles bij een elkaar een prachtig weekend, nu me nog even inschrijven voor Superior Cuisine einde dit jaar (november en december)….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s