Snelle Beef Pho soep


Ondanks het warme weer, blijft een soepje altijd een genot om te eten. Ook toen ik in Singapore woonde, waar het altijd warm is, was desondanks een Vietnamees Beef Pho soepje altijd favoriet. Ondertussen heb ik een ‘snelle’ versie van deze rundvlees soep ontwikkeld. Het is een beetje smokkelen, maar… hij is heerlijk en op deze manier kun je kan je deze soep tenminste ook snel even maken na een dagje hard werken.

Snelle Beef Pho Soep

Wat belangrijk is, is dat je start met een goede runderbouillon. Die kun je natuurlijk zelf trekken, maar je kunt ook smokkelen.. De soepfabriek heeft een goede runderbouillon, die kun je bij een biologische winkel kopen, maar tegenwoordig hebben ook enkele supermarkten deze soepen. Neem het liefst geen blokjes soep, maar neem een geconcentreerde bouillon uit een glazen potje.

Ingredienten:
4 dl rundvleesbouillon, 
1 rode peper, 
1 grote knoflookteen, 
5 cm verse gember, 
1 á 2 steranijs, 
150 gr biefstuk, 100 gr tauge,  
1 dunne prei en/of bosuitjes, 
handvol hele dunne rijstnoedels, 
verse koriander, 
1 limoen, eventueel wat gembersiroop en wat thaise vissaus.

Zet de bouillon op en voeg de volgende ingrediënten toe: een rode chili peper in grove stukken gesneden, wat verse gember (2cm) ook in stukken gesneden, een gekneusde knoflookteen en 1 steranijs. Voeg ook de stammetjes van de koriander toe (niet de blaadjes). Laat de bouillon 20 a 30 minuutjes zachtjes pruttelen.

Neem nu een mooi zacht biefstukje (liefst biologisch!) en snij dit in flinterdunne plakjes. Doe het zelfde met een prei en bosuitjes. Hak de koriander blaadjes grof.

In grote voorverwarmde soepkommen de rauwe plakjes biefstuk op de bodem leggen (niet te veel op elkaar), dan wat taugé en de prei/bosuitjes erop.

Schenk de bouillon door een zeef. Check de smaak en voeg evt nog wat gembersiroop toe en wat Thaise vissaus. Voeg nu wat hele dunne rijstvermicelli/noedels toe aan de bouillon (en laat even op een zacht vuurtje staan, net zo lang als nodig is, meestal maar 2 minuten). Schenk wat van de hete bouillon in de soepkommen en voeg er wat vermicelli / noedels aan toe. Sprenkel er gehakte koriander over en geef er een stukje limoen bij (die moet je er vervolgens in uit knijpen).

Lekker eten met stokjes en een lepel..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Menno schreef:

    Heerlijk! Goede tip.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s