Baci di Dama, oftwel dameskusjes..


Toen ik laatst op zoek was naar iets leuks om te bakken, kwam ik dit recept tegen voor dames kusjes… oftewel in het Italiaans Baci di Dama.

Het zijn hazelnootkoekjes die tegen elkaar aangedrukt worden met chocolade. Alsof twee geliefden elkaar een kus geven of heeft het te maken met de vorm van het koekje, dat eruitziet als dames lippen? Het zijn in elk geval hele smakelijke traditionele Italiaanse koekjes..

dameskusjes
Dameskusjes

Je maakt er 20 met:

100 gr hazelnoten (rooster in een droge pan of in de oven)
100 gr suiker
100 gr boter op kamertemperatuur
100 gr bloem
klein snufje zout

Als je de hazelnoten geroosterd hebt, doe ze dan in de keukenmachine en hak ze fijn. Voeg dan de suiker en de boter toe. Meng daarna het deeg met de hand en voeg de gezeefde bloem en het zout toe.

Maak kleine bolletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een knikker (1,5cm doorsnede) en leg ze op een bakplaat met bakpapier, hou ongeveer 2 cm ruimte tussen de balletjes. Druk ze evt voorzichtig een beetje plat. Zet 15 minuten in een oven van 180 graden.

Smelt nu 50 gram chocolade (ik heb melk chocolade genomen, maar ook puur of wit kan) au bain marie of in de magnetron (ruim 1 minuut op vol vermogen). Doe met een theelepeltje wat chocolade op de onderkant van een koekje en druk er een andere tegenaan. Laat de chocolade hard worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s