Red Snapper met Mango Salsa

on

Een zomers gerecht; een op de huid gebakken visje met mango salsa. En ook heel prettig, het staat in no-time op tafel en is nog gezond ook..  Het klinkt bijna tegoed om waar te zijn, maar ik beloof je, geen trucjes..!

Red Snapper met Mango Salsa

Als je aan de slag gaat met dit gerecht haal dan eerst de vis uit de koelkast en laat deze vast een beetje meer op kamer temperatuur komen. Voor de vis kun je red snapper nemen, maar als je die niet kunt vinden is ook zeebaars heel erg lekker of gewoon kabeljauw.

De mango salsa bestaat uit (rijpe) mango, avocado, rode chili en koriander. Snij de mango en avocado in blokjes van 1cm en besprenkel het geheel met wat citroensap. Snij de chili in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, snij de chili in reepjes. Hak een handjevol koriander grof en voeg dit toe aan de mango, avocado en chili. Maak af met wat goede olijfolie en zeezout. Als je het gerecht nog meer bijzonder wil maken, kun je ook wat gekookte (en gepelde) tijgergarnalen toevoegen aan de salsa. Dat ziet er heel mooi uit en voegt nog wat ‘bite’ toe.

Verwarm een grote koekenpan voor op het het vuur. Snij de visfilet in stevige moten en wrijf deze in met olijfolie (aan beide zijden). Leg de vis nu met de huid naar beneden in de pan. Zet het vuur op medium hoogte. Strooi wat zout en peper over de vis.  Laat op medium vuur staan tot de vis bijna gaar is, draai hem dan nog even om.

Leg de mango salsa op een bord en leg daar 2 stukken vis bovenop. Besprenkel met zeezout. Rasp eventueel nog wat citroenschil over de vis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s