Salade met Korenaar asperges


Gisteren op de markt in Utrecht, vond ik bij mijn favoriete paddestoelen/ asperge kraam iets wat ik nog niet kende. Namelijk korenaar asperges. Dit zijn hele dunne asperges die eruit zien als tja.. een korenaar; een koren halm dus.. Ze zien er echt prachtig uit en natuurlijk was ik nieuwsgierig wat je mee zou kunnen doen en hoe ze zouden smaken.

Korenaar Asperges

Vandaag heb ik ze in een salade verwerkt. Op aanraden van de dame die ze verkocht, heb ik de dunne asperges kort gegrild in de oven met wat olijfolie en zeezout. Maar je zou ze ook kort kunnen roerbakken met wat boter en zeezout.

In de salade ging verder gemengde sla, artisjok harten, wat verkruimelde feta, stukjes walnoot (kort gebrand in een droge pan), peterselie en oesterzwammen. Die laatste heb ik een minuut of 10 in de oven geroosterd met olijfolie en peper en zout.

Salade met korenaar asperges en oesterzwammen

Met name de walnoot, oesterzwammen en de korenaar asperges smaakten heerlijk samen. Dat komt omdat de korenaar asperges een beetje nootachtige smaak hebben.

Meng voor de dressing wat olijfolie, witte wijnazijn, beetje honing, Dijon mosterd, een scheutje yoghurt en peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s