Pasta met tuinbonen, erwten, citroen en geitenkaas


Tuinbonen, de één houdt er helemaal niet van, de ander vindt ze heerlijk.. Ik hoor bij die laatste categorie. En juni, juli is het tuinbonen seizoen. Tenminste… dat zou zo moeten zijn, tot mijn grote frustratie zijn tuinbonen niet altijd even makkelijk te vinden, wel op de markt, maar niet in de supermarkt of zelfs bij de biologische winkel. Datzelfde geldt voor verse erwten. Misschien is er niet genoeg vraag naar; jammer want verse tuinbonen en erwten zijn heerlijk!

Vandaag had ik ook zin in tuinbonen, maar kon ze inderdaad niet vinden. Omdat ik er echt mijn zinnen op gezet had, besloot ik tuinbonen uit de vriezer te kopen en nam direct doperwtjes uit de vriezer mee.

Het voordeel was nu wel dat dit pasta gerecht nu niet meer dan 10 minuten kost om klaar te maken.. Ideaal als je maar voor 1 persoon hoeft te koken (of voor 2, of 3, of……..)

Zomerse snelle pasta

Voor 1 persoon:

80 gram pasta (fusilli of penne)
40 gram zachte geitenkaas, in brokjes
50 gram tuinbonen (uit de vriezer)
50 gram doperwten (uit de vriezer)
1 biologisch geteelde citroen, sap en zest
1 eetl goede olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Als het kookt, voeg dan zout toe en als het vervolgens weer kookt, doe dan de pasta in de pan. Na een minuut of 6 voeg je de tuinbonen toe, breng het water weer aan de kook, weer 2 minuten later voeg je de doperwten toe. Laat nog 2 minuten koken en giet goed af.
Doe nu de olijfolie bij de pasta en het sap van een halve citroen. Voeg vervolgens de geitenkaas en de zest van de citroen toe en breng op smaak met verse peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s