Kip Schnitzel á la Junior Master Chef


Ik zal het eerlijk toegeven.. Ik ben helemaal verslaafd aan junior Masterchef Australië. Onvoorstelbaar wat zulke jonge kinderen aan gerechten bedenken en klaarmaken. Ik vind het een grote inspiratie, deze kinderen komen met hele leuke gerechten op de proppen, maar het is ook geweldig om te zien hoe ze de meest ingewikkeld uitziende gerechten in elkaar weten te flansen en er heel profi uit doen zien. Ze zullen vast wel wat gecoacht worden, maar uiteindelijk moeten ze het toch zelf doen.

Iedere vrijdag is er een soort masterclass waarin kind vriendelijke gerechten worden voorgedaan. Vorige week vrijdag lieten ze een groep kinderen kip schnitzels maken en die zagen er zo lekker uit dat ik ze gisteren zelf gemaakt heb en dat zeker vaker ga doen, want het resultaat was heerlijk!

Kip Schnitzel van Junior Masterchef

Ingrediënten voor 2 personen
1 grote enkele kipfilet
2 a 3 zuurdesem boterhammen, liefst al 1 of 2 dagen oud
50 gram parmezaanse kaas geraspt
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
peper, zout
1 ei
bloem

Voor 2 personen heb je 1 grote kipfilet nodig, die je in schuine plakken snijdt (je leg de kipfilet in de lengte voor je neer, zet je mes diagonaal op de bovenkant en snij plakken van 1,5 cm). Leg deze plakken op je snijplank een stukje uit elkaar en leg er plastic folie overheen. Gebruik nu de zijkant van een hakmes of een deegroller om de plakjes kip plat te slaan, tot ze ongeveer 0,5 cm dik zijn.

Haal de korsten van de boterhammen af en scheur het brood in stukken, doe in een food processor. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm af en voeg toe in de food processor. Laat draaien tot er een redelijk fijne kruimelmix is ontstaan.

Breek het ei in een diep bord en kluts even los. Doe in een ander bord een paar grote eetlepels bloem en doe in het derde diepe bord de broodkruimel mix, strooi hier nog wat peper en zout doorheen.

Als je wilt kun je de plat geslagen stukjes kip ook nog licht zouten. Haal ze nu eerst door de bloem heen (klop de overbodige bloem af) en haal de stukjes dan één voor één door het eimengsel en daarna door het brood mengsel.

Bak ze nu kort in een ruime pan met een redelijke hoeveelheid olijfolie. De kip schnitzels zijn heel dun, dus hebben niet al te veel tijd nodig. Als de buitenkant bruin is, zal de kip ook gaar zijn.

Serveer met een simpele tomaten salade of wat gestoomde broccoli met parmezaanse kaas en olijfolie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s