Thaise rundvlees salade


BIMI
Thais blijft een van mijn favoriete keukens met veel smaak, lekkere pittige gerechten en veel gebruik van verse ingrediënten. Zoals deze Thaise rundvlees salade die je heerlijk als voorgerecht kunt eten, maar met wat toevoegingen is de salade ook heel geschikt als maaltijd salade. Ik heb er groene asperges en bimi’s aan toegevoegd. Bimi is een kruising tussen broccoli en een chinese groente; kailan. Bimi kun je bij de goed gesorteerde supermarkt kopen en zit boordevol voedingsstoffen; het wordt ook wel een supergroente genoemd. Als je geen bimi’s kunt vinden, kun je ook sugar snaps, peultjes of broccoli toevoegen. Kies in elk geval een donkergroene groente, des te donkerder des te gezonder!

Thaise rundvlees salade

THAISE RUNDVLEES SALADE
Ingrediënten voor 2 personen
Stuk entrecote van 300 gram
1 kleine sla met knapperige bladen (bijvoorbeeld romain, geen rucola!)
150 gram kleine groene asperges
150 gram bimi
verse mintblaadjes

Marinade
3 eetl soyasaus
3 eetl thaise vissaus
1 eetl suiker

Dressing
1 rood chili pepertje
1 teen knoflook
1 stukje gember van 1 cm
Sap van 1 limoen
1 eetl suiker
1 thl thaise vissaus
1 eetl sesamolie

Meng de ingrediënten voor de marinade, zorg dat de suiker opgelost is. Schenk de marinade over de entrecote en zet de entrecote in de koelkast. Draai na een half uur de entrecote om en overgiet nogmaals goed met de marinade. Zet de entrecote nu nog een half uurtje buiten de koelkast.

Bereid ondertussen de rest van de salade voor. Stoom of kook de bimi’s en de groene asperges. Beiden moeten beetgaar zijn. Voor de asperges betekent dat ongeveer 3 minuten en voor de bimi’s 6 à 7 minuten.
Pluk en was de sla.

Snij voor de dressing het pepertje fijn (verwijder evt de zaadjes en de zaadlijst, als je geen al te hete dressing wilt). Rasp de knoflook op een fijne rasp en doet hetzelfde met de gember. Meng de peper, knoflook, gember, het sap van de limoen met de suiker, thaise vissaus en sesamolie. Proef de dressing en probeer vast te stellen of de zoet, zout en zuur smaken in balans zijn. Pas eventueel aan. Als de dressing te dik is,
voeg dan wat water toe.

Haal de entrecote uit de marinade, laat uitlekken. Bak de entrecote dan in 5 minuten op een hele hete grill pan. De entrecote moet roze-rood van binnen zijn. Laat een paar minuten rusten op een grill en snij daarna in dunne plakjes.

Meng de sla en de groenten met de dressing en leg dit op een mooi groot bord. Leg hier nu de plakjes entrecote op en sprenkel er wat verse munt blaadjes overheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s