Luchtige pannenkoekjes met yoghurt


AMERIKAANSE PANNENKOEKJES
Ken je die Amerikaanse kleine dikke pannenkoekjes die meestal geserveerd worden met maple siroop en bosbessen? Ik at ze wel eens in een hotel, waar ze vaak onderdeel zijn van het ontbijt buffet. Maar het was meer het idee van een pannenkoekje, echt lekker vond ik ze vaak niet. Vaak waren ze zelfs ronduit droog. Misschien wel het effect van te lang in een warmhoud bak zitten op een buffet, maar toch…


LEKKER LUCHTIG
Laatst kreeg ik daarentegen een keer vers gebakken ricotta pannenkoekjes en die waren heerlijk luchtig. Ik heb op het internet een recept voor dit soort pannenkoekjes opgezocht en was al heel lang van plan ze een keer te maken. Vanmorgen kwam ik thuis van een vroege yoga klas en toen had ik ineens heel veel zin in nu juist die pannenkoekjes. Alleen ricotta?! Dat heb ik niet standaard in huis. Wel yoghurt, dus ik besloot de ricotta te vervangen door griekse yoghurt. Nog een mooie light optie ook!

AGAVE SIROOP
Serveer met jam, vers fruit en/of siroop. Ik gebruik Agave siroop (te koop bij de meeste natuurvoedingswinkels), dat is een siroop van een cactusachtige plant uit Mexico. Agave siroop is een zogenaamde langzame suiker (lage glycemische index), deze suikers worden niet direct in je bloed opgenomen, maar worden heel langzaam vrijgegeven. Dat is veel gezonder dan de gebruikelijke geraffineerde suikers.

LUCHTIGE PANNENKOEKJES MET YOGHURT
Dit recept is voor ongeveer 6 pannenkoekjes, en natuurlijk kun je het zo verdubbelen of verdriedubbelen, of..

1 ei
120 ml yoghurt
1 thl vanille suiker (of agave siroop)
1 thl plantaardige olie
30 gram bloem
1 snufje bakpoeder
1 snufje zout

Splits het ei. Klop het eiwit in zachte pieken.

Meng de eidooier met de yoghurt, de suiker en de olie en klop luchtig. Voeg dan de gezeefde bloem, bakpoeder en zout toe. Goed mengen.

Spatel nu de eiwit voorzichtig door het yoghurt mengsel.

Verwarm een pan met een anti-aanbak laag met een klein beetje olie. Zet het vuur niet al te hoog.

Schep ongeveer een juslepel pannenkoeken mix in de pan. Herhaal 2 of 3x (meestal kun je zo’n 3 of 4 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken). Wacht rustig tot de bovenkant een beetje begint te stollen. Draai dan de pannenkoekjes één voor één om. Bak goudbruin aan beide kanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s