Winter verwarmende zoete aardappel salade


Met dit koude winterweer hebben we allemaal behoefte aan warme en verwarmende gerechten. Als je nu voor de lunch iets verwarmends wilt eten, wat lekker gezond is en niet al te veel moeite kost, is dit leuk om eens te proberen. Het is super comfort food! Het kost weinig moeite, maar wel even tijd, want de zoete aardappels moeten gepoft worden in de oven en dat duurt ongeveer een uurtje. Maar verder heb je er nauwelijks werk aan.

Image

ZOETE AARDAPPELS MET KORIANDER EN FETA
1 zoete aardappel (bataat) per persoon
goede olijfolie
zeezout
feta
verse koriander
evt nog wat gedroogde chili

Rol de zoete aardappel met schil en al in aluminium folie en leg ze in een oven van 200 graden. Na ongeveer een uurtje zijn ze gaar. Je kunt voelen of ze gaar zijn door met een scherpe pin of met een mes in de aardappel te steken. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en eventueel verwijder je dan de schil (dit gaat heel makkelijk als de aardappel eenmaal gaar is). Prak de aardappel grof met een aardappel stamper of gewoon met een vork. Strooi er wat zout overheen enwat goede olijfolie. Verkruimel er vervolgens wat  feta over en verse koriander. En dat is het..

BIJGERECHT
Dit gerecht is ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld gegrilde kip. Eventueel kun je dan zoete aardappelen en gewone aardappels mengen om het iets minder zoet te maken.  De gewone aardappels bereid je op dezelfde manier als de zoete aardappels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s