Pretzels!

on

LICHTE SNACK
Na een paar dagen prachtig winter weer; strakblauwe lucht en ijskoud, is het vandaag grijzig en een stuk minder aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Integendeel het is zo’n zondag om om een uurtje of 4 een flesje rode wijn open te trekken en daar lekker wat bij te snacken. Maar wat? Vandaag heb je niet urenlang in de kou gelopen of geschaatst, dus zijn die stukjes kaas bij de wijn een minder goed idee. Maar zelf pretzels maken is een uitkomst. De ingrediënten ervoor heb je meestal wel in huis, dus dat maakt het nog makkelijker en er zit geen vet en geen suiker in..

Pretzels NY

Pretzels kennen wij eigenlijk niet echt in Nederland. In New York zie je altijd van die stalletjes staan met van die enorme grote pretzels (een soort hartige krakelingen) aan een stang. Gezouten met veel grof zeezout. En nu blijkt dat je ze zo zelf maakt!

Everybody loves pretzels..

PRETZELS (ongeveer 20 stuks)
450 gram bloem
1 thl zout
7 gr gedroogde gist
1 thl honing
1,5 dl water
1,5 dl melk
1 ei
grof zeezout
evt verse grof gemalen zwarte peper

Pretzels

Meng de bloem, zout en het gist. Voeg al de melk toe en kneed het deeg goed door. Voeg nu de honing toe en een deel van het water. Kneed net zo lang door tot het een stevig deeg vormt. Evt de rest van het water toevoegen. Het deeg moet niet plakkerig zijn, maar mooi soepel.

Rol het deeg nu uit in 2 lange slierten en snij iedere sliert in 10 stukjes. Rol ieder stukje uit tot een lange sliert van zo’n 30 cm en vorm die in de vorm van een krakeling. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat de pretzels 15 minuten rijzen op een warme plek.

Zet de oven nu op 200 graden. Klop het eitje los en bestrijk de pretzels met het ei. Bestrooi de pretzels nu met grof zeezout en evt met vers gemalen peper.

Bak de pretzels in ongeveer 20 minuten lekker bruin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s