Uien geitenkaas taartje


BRRRRRR….
Jammer, jammer, na een geweldige start van de lente, lijkt het er nu op dat we de komende dagen regen blijven houden… Nouja, dat is goed voor mijn tuin, dus ik kan ook niet echt klagen. En met dit koele weer, kun je wel weer van dat lekkere verwarmende comfort food eten, zoals dit simpele hartige taartje.
Dit hartige taartje maken is heel simpel, het enige wat even tijd kost is het confijten van de uien, maar dat levert wel iets heel lekkers op.. Deze geconfijte uien kun je op zichzelf ook heel goed gebruiken bij een bijvoorbeeld een kaasplankje of een stuk pate.

Voor de bodem gebruik ik Danone croissant deeg. Ik vind eerlijk gezegd de croissantjes die dat oplevert niet echt lekker, maar als bodem voor een taartje is het geweldig, omdat het een wat brioche-achtige bodem oplevert. En enorm makkelijk natuurlijk!!

UIEN CONFIJTEN
Als je uien heel langzaam stooft, dan worden ze heerlijk zacht en komt hun natuurlijke zoete smaak goed naar boven.

400 gram rode uien

2 laurierblaadjes
Paar takjes tijm

2 eetl boter
2 eetl olijf olie

2-3 eetl bruine suiker
3 eetl balsamico azijn

100 ml port of rode wijn

Snij de uien in dunne plakken.

Verwarm de olie met de boter in een pan (niet bruin laten worden!) met een dikke bodem en voeg de uien toe. Fruit zachtjes, maar laat niet kleuren. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en laat 20 minuten staan op een zacht vuur.

Als de uien zacht zijn, voeg dan de suiker, de azijn en de port of wijn toe.

Laat nog eens zo’n 20 minuten op een zacht vuur staan.

Uien geitenkaas taartje

UIEN GEITENKAAS TAARTJE
400 gram geconfijte uien
1 zacht geitenkaasje (eventueel kun je dit vervangen door bijv gorgonzola)
1 pak danone croissant deeg

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak het pakje croissant deeg open, vouw het deeg op en rol uit. Leg het deeg in een ingevette vorm (het makkelijkste is een rechthoekige of vierkante vorm, maar je kunt het deeg ook op maat snijden en in een ronde vorm doen). Druk de hoekjes en zijkanten goed aan, zodat er een randje overeind staat.

Leg nu de geconfijte uien op de bodem en leg de plakjes of brokjes kaas eroverheen.

Zet het taartje 20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s