Nog een keertje Cordon Bleu en een garnalen snackje


Op de site van Le Cordon Bleu staat een artikel over ons afstudeerfeest afgelopen December, met een link naar de foto’s van de afstudeer ceremonie en de borrel erna in het superdeluxe George V in Parijs: http://www.cordonbleu.edu/news/graduation-1213/en

Leuk om weer even terug in de tijd te gaan. Het voelt alweer als oneindig lang geleden, hoewel ik vorig weekend nog even terug was in Parijs en we zelfs nog langs zijn geweest bij de school, waar we chef Lessourd tegen het lijf liepen! Wat jammer dat ik niet nog een keer terug kan voor een volgende ronde. Ik heb geen enkele interesse in pattiserie en cuisine heb ik nu echt helemaal doorlopen…

Maar zoals in het artikel staat ‘we should continue to seek excellence’:-), kortom vooral blijven koken en dingen uitproberen. Afgelopen weekend zag ik bij een viskraam verse noordzeegarnaaltjes liggen en ik moest denken aan een amuse dat ik een aantal keer geserveerd kreeg bij het Amsterdammetje in Loenen aan de Vecht, van Ron Blauw. Dat waren gefrituurde garnalen die je met huid en haar kon opeten. Een heerlijk snackje, dat ik gepoogd heb na te maken en wat wonderbaarlijk goed ging. Dus als je ze volgende keer ongepeld ziet, vooral een kleine portie kopen en dit heerlijke gerechtje van maken.

Gefrituurde noordzee garnaaltjes
Gefrituurde noordzee garnaaltjes

100 gr ongepelde noordzeegarnaaltjes
zout
gerookt paprika poeder of cayenne peper
1 eetl bloem
archaide olie

Dep de garnaaltjes goed droog.
Besprenkel met zout en het gerookte paprika poeder of cayenne peper.
Zeef de bloem en strooi over de garnaaltjes.
Schep goed om.

Verwarm een laagje archaide olie van 1,5 -2 cm tot 180 graden en frituur de helft van de garnaaltjes in 1 à 2 minuten. Lek even kort uit op wat keukenpapier. Herhaal met de andere helft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s