Panzanella, Italiaanse salade met brood


Panzanella
Panzanella

Deze mooi gekleurde Italiaanse salade is heerlijk en erg geschikt voor het verwerken van allerlei restjes. En dat is mooi, want we gooien allemaal veel te veel eten weg. Dus volgende keer als je wat oud brood over hebt en wat tomaten, maak dan deze salade. Doe er verder nog andere groenten in, die je toevallig over hebt. Ik heb er bijvoorbeeld ook wat verse tuinbonen (dubbelgedopt :-)) in verwerkt. De basis ingrediënten voor de salade zijn brood, tomaten en basilicum en verder kun je lekker een beetje experimenteren. Hier is mijn variant..

Voor 4 personen:
4 plakken oud brood
1 doosje cherry tomaatjes (of normale tomaten in kwarten gesneden)
3 paprika’s
basilicum
300 gram verse tuinbonen
olijfolie
sherry azijn
zout en peper

Leg de paprika’s in een hete oven (250 graden), net zo lang tot ze geblakerd zijn. Verwijder ze dan uit de oven, doe ze in een plastic zakje en laat afkoelen. Als de paprika’s afgekoeld zijn, dan kun je makkelijk het velletje verwijderen en de pitjes aan de binnenkant. Snij in reepjes.

Verwijder de korsten van het brood en snij het brood in blokjes. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en wat zout. Meng goed door en zet de schaal zo’n 5 á 10 minuten in een hete oven van 225 graden. De blokjes brood moeten lekker knapperig zijn.

Snij de cherry tomaatjes doormidden.

Stoom of kook de gedopte tuinbonen in 5 á 8 minuten. Als ze afgekoeld zijn, verwijder dan het buitenste velletje.

Scheur de basilicum blaadjes in grove stukken.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Besprenkel de salade met wat olijfolie en sherry azijn en laat zeker een half uurtje staan voor je de salade opdient, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. mimi chavez schreef:

    Lekker!!!!

    Sent from my iPad

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s