Restaurants in Utrecht – mijn TOP 5


Utrecht begint zich op culinair vlak steeds meer te ontwikkelen. Toen ik vele jaren geleden in Utrecht kwam wonen, was het nog een studentenstad met heel veel eetcafés. Hele gezellige tentjes, maar veel verder dan de saté en een biefstukje kwam het niet.

Maar er is nu al jaren een opkomst aan de gang van goede restaurants in Utrecht, die echt de moeite waard zijn. Als ik uit eten ga, moet ik echt dubben welk restaurant ik deze keer weer eens heen ga, want er zijn er zoveel die ik geweldig vind en dan heb er nog een aantal op mijn lijstje staan om uit te proberen! Wat leuk is aan de restaurants in Utrecht, is dat de bediening vaak heel vriendelijk en persoonlijk is. En ook de kleinere restaurants hebben goede sommeliers en dienst en blinken uit door de aparte en goedgevonden wijn spijs combinaties.

Dit zijn mijn top 5 restaurants van het moment (in willekeurige volgorde):

Amberes

Amberes bestaat al vele jaren en is onveranderd goed, voor mij is naar dit restaurant gaan altijd een kadootje. Het restaurant zit niet in het centrum, maar in de Burgemeester Reigerstraat. Er is geen kaart, je geeft alleen maar aan wat je niet lust en vervolgens kun je kiezen hoeveel gangen je wilt. Voor het menu van start gaat kun je nog wat charcutterie of oesters nemen. Dit restaurant heeft inderdaad ook een hele goede sommelier en ik neem bij het menu dan ook altijd een wijnarrangement, waardoor ik al heel wat leuke ontdekkingen heb gedaan!| amberes-restaurant.nl |

Podium onder de Dom
Het Podium zit tegenwoordig in het Dom hotel en dat is een heel mooi licht en ruim pand. Er is ook een bar, waar door de keuken van het Podium een simpel menu wordt geserveerd en dat is al heerlijk! Ik ben eerlijk gezegd nog niet in het restaurant zelf geweest sinds ze verhuis zijn, maar wel al 2 keer in bar om daar een hapje te eten. Dat was zo goed, dat ik zonder twijfel het restaurant ook aan raad.. Ook het Podium werkt met een regelmatig veranderend vast menu.| http://www.podiumonderdedom.nl |

Simple

Een van Utrechts nieuwste aanwinsten. Dit restaurantje zit in de Lange Nieuwstraat, waar vroeger het Culinair Podium zat. Het vertegenwoordigd de nieuwe stroming in de restaurant industrie. 2 jonge mannen hebben dit restaurant opgezet. Eentje staat in de keuken, eentje doet de bediening en is de sommelier. De chef heeft al bij veel restaurants gewerkt, waaronder de Fat Duck van Heston Blummental… Er is een vast menu dat iedere maand veranderd. | http://www.simpleutrecht.nl |

De keuken van Gastmaal
Dit is een van mijn favorieten, al vanaf de opening een jaar of 3 geleden. De eigenaren liepen al lang mee in de horeca van Utrecht en zijn jaren geleden een traitteur begonnen bij het Griftpark. Die traitteur was altijd al mijn favoriet, dus toen dit restaurant openging was ik direct van de partij en ik ben er altijd blijven komen. Het restaurant zit aan het begin van de Biltstraat en is heel knus, het eten is onveranderd goed, niet ingewikkeld, gewoon goed rustiek eten. En ook hier een sommelier die hele aparte wijnen serveert en goede combinaties weet te maken. | http://www.dekeukenvangastmaal.nl |

De Goedheyd
De Goedheyd, is ook al zo’n restaurant wat al heel lang in Utrecht zit. Het zit tegenover de Rechtbank. De sfeer is een beetje kneuterig (vind ik), maar het is wel enorm knus en het eten is gewoon altijd heel goed. Ik ben er al een tijdje niet geweest, maar telkens als ik weer eens ga, vraag ik me af waarom ik hier niet vaker kom! | http://www.degoedheyd.nl |

Een top 5 kiezen was niet zo makkelijk, want er zijn zoveel goede restaurants.. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar aanvullingen op deze lijst! Ik ga binnenkort restaurant de Vaartse Rijn uitproberen, dat zit op de Westerkade en daar hoor ik ook heel veel goede dingen over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s