Courgette spaghetti met pesto


Courgette spaghetti, ik had er al een paar keer over gelezen, en vandaag, op deze eerste zomerse dag, leek het me een top lunch gerechtje en dat klopte inderdaad.

Courgette spaghetti is pasta zonder koolhydraten en gluten :-), want de ‘pasta’ bestaat volledig uit courgettes. Je gebruikt een jullienne schiller of een zogenaamde groente puntenslijper. Daarmee maak je hele mooie slierten van je courgette (of van andere groenten). Verrassend genoeg heb je het idee dat je gewone pasta eet en niet alleen maar groenten.

Ik heb het vandaag gemaakt met zelfgemaakte pesto, maar je kunt het ook serveren met een bolognese saus of alleen maar aanmaken met een dressing van olijfolie en citroen. Het is lekker als op zichzelf staand gerecht, zoals bij de lunch, of met een lekker stuk gegrilde vis.

image

Voor 2 personen heb je 1 courgette nodig. Je kookt de courgette slierten niet, maar eet ze rauw.

Voor de pesto gebruik je per persoon 1 klein handje pijnboompitten, die je kort roostert in een droge pan, 1 klein handje geraspte parmezaanse kaas, 3 handjes basilicum blaadjes, olijfolie en evt nog een beetje fijn geraspte knoflook en wat citroensap. Meng alles met een blender of in een vijzel. Voeg olijfolie toe tot het een smeuïg geheel is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s