Courgette aglio olio


Ik heb hem, de spirelli! Een soort puntenslijper waarmee je van courgettes, wortels en komkommers spaghetti kunt maken. Het werkt geweldig. Je “slijpt” gewoon je courgette en in no time heb je hele lange slierten courgette spaghetti. Simpeler wordt het niet..

Spirelli
Spirelli

Nadat ik van de week courgette spaghetti met pesto had gemaakt, wilde ik iets nieuws uitproberen; courgette aglio olio. Een klassieker maar met een twist. En wederom, het is heerlijk. Eet het zo als een lunch gerechtje of serveer het als diner met bijvoorbeeld een stukje warm gerookte zalm.

Courgette Aglio Olio
Courgette Aglio Olio

Voor 2 personen:
1 courgette
1 chilipepertje
1 knoflookteen
olijfolie
zeezout

Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Snij het chilipepertje in fijne ringetjes. Verhit beiden in een goede scheut olijfolie. Zorg dat de knoflook niet donker wordt, maar wel lekker gaart en smaak afgeeft aan de olie.
Slijp de courgette met de spiral of gebruik een julienne schiller. Giet de warme olie met wat zeezout over de courgette en meng door. Serveer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s