Vegetarische Vietnamese zomerse rolletjes


Het afgelopen pinksterweekend heb ik gekookt op een yogaretreat in Domburg. Als welkomst hapje hebben we vietnamese summer rolls (ofwel verse spring rolls) gemaakt, met veel verse kruiden en een lekkere pindasaus dip. Een mooie binnenkomer omdat het er zo prachtig uit ziet en het licht op de maag ligt. Dat is natuurlijk belangrijk voor yogi’s die daarna nog aan de slag moeten! Het rollen van de rolletjes is even een handigheidje, de eersten zullen er waarschijnlijk wat rommelig uitzien, maar je zult zien dat als je er meer maakt, ze steeds mooier worden. Oefening baart kunst!
En natuurlijk kun je de vulling eindeloos variëren!

SUMMER SPRING ROLLS

Voor ongeveer 8 personen

1 niet te rijpe mangos
2 wortels
1 avocado
onsje spinazie
verse koriander
verse muntblaadjes

marinade
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels water
1 limoen (sap)
½ verse chili (fijngehakt)
½ teentje knoflook (fijngehakt)
zout

8 velletjes rijstpapier

Snij de mango in reepjes.
Snij de wortel in hele dunne reepjes (gebruik evt een spirelli)
Snij de advocaat in dunne reepjes
Haal de blaadjes van de koriander en van de munt af.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet bijna alles over de wortels, en een heel klein beetje over de spinazie heen.

Leg een vochtige theedoek op het aanrechtblad en zet een diep bord neer met lauw water. Haal het rijstpapier nu door het water heen, zodat het overal nat is (niet te lang) en leg het dan voor je op theedoek.

Leg een beetje van alle ingrediënten in een rechthoekje (niet teveel) dichtbij je op het rijstpapier (niet in het midden dus, maar beetje naar voren). Vouw dan de zijkanten naar binnen en ook het stukje rijstpapier wat aan jouw kant ligt. Rol nu het rolletje zo strak mogelijk op.

Pindasaus
2 eetl pindakaas met stukjes of almondpasta
1 thl sojasaus
chili flakes
½ citroen
2 eetl Cocosmelk

Neem 2 eetlepels lekkere pindakaas en doe daar het sap bij van ½ citroen, voeg wat chili flakes toe en een theelepeltje sojasaus. Voeg nu ook nog ongeveer 2 eetlepels cocosmelk toe. Meng goed door en verwarm evt even op het vuur zodat je makkelijker de ingrediënten kunt vermengen. Check de smaak, voeg evt nog wat citroen of soja saus toe om de balans goed te krijgen. De saus moet vrij dun zijn, evt kun je nog wat water toevoegen om de saus te verdunnen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. deveganosaurus schreef:

    Oeh dat ziet er goed uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s