Lamsbout


Lang geleden heb ik geschreven over het klaarmaken van lamsschouder of lamsbout op traditionele Franse wijze, namelijk 7 uur gegaard in de oven (https://stoerkoken.com/2011/03/06/slow-cooking-lamsvlees-7-uur-gegaard/). Een mooie manier om boterzacht lamsvlees te bereiden. Dat recept is een van de meest bezochte pagina’s op mijn blog!

Ik wilde het dit jaar voor de kerst weer eens klaar maken, maar nu met een kleine aanpassing. Ik heb het vlees inderdaad al die uren in de oven laten garen en daarna heb ik het super zachte vlees van het bot afgetrokken en een laag van ongeveer 3 cm een groot bakblik gelegd. Dat stevig aangedrukt, afgedekt met plastic folie en in de koelkast gezet.

Tegen de tijd dat we bij het hoofdgerecht aangekomen waren, heb ik het vlees in blokjes gesneden van ongeveer 10 bij 10 cm en die blokjes gebakken in een hete pan met olie. Op die manier wordt de buitenkant super krokant en de binnenkant blijft zacht en smeuïg. En het ziet er mooi uit, niet onbelangrijk! Je kunt het gerecht goed van tevoren bereiden en op de avond zelf, hoef je alleen je vlees maar kort te bakken.

Serveer dat bijvoorbeeld met een salade van geroosterde venkel met sinaasappelpartjes.. Lekker glas rode wijn erbij.. en… wegdromen…..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Sacha van Ruth schreef:

    Ziet er super lekker uit!

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s