Pão de Queijo


Pão de Queijo is een soort Braziliaans kaasbrood, hoewel eigenlijk is het meer een soort groot kaassoesje. Lekker als een snackje bij de borrel, maar als het over is van de vorige avond, ook heerlijk als ontbijt. Het is wel het allerlekkerst als het nog een beetje warm is, maar gewoon even kort opnieuw verwarmen in de oven kan prima.

20160926_175528

250 ml melk

115 gr boter

250 gr tapioca meel

1 thl zout

2 eieren

200 gr geraspte kaas (parmezaanse kaas of een lekkere oude nederlandse kaas)

cayenne peper of gerookt paprika poeder

Verwarm de melk met de boter tot de boter gesmolten is. Voeg dan het meel en het zout toe. Als het meel goed gemengd is, voeg dan een voor een de eieren toe. Als laatste voeg je 150 gram geraspte kaas toe en meng het goed door. Dat kun je met de hand doen met een garde of met een keukenmachine.

Vet een vorm goed in (bijvoorbeeld een muffin vorm) met olie en giet ieder vormpje niet meer dan half vol met het mengsel. Verdeel de overgebleven geraspte kaas over de vormpjes en doe er nog een klein beetje cayenne peper of gerookt paprika poeder over.

Zet nu 25 minuten in de oven op 200 graden en serveer warm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s