Burrata


Burrata is een boterzacht Italiaans kaasje, het smeuïge broertje van de welbekende mozzarella. De buitenkant is eigenlijk gewoon een mozzarella en de binnenkant is een combinatie van creme en stracciatella (een hele zachte smeuïge wrongel). Vroeger was deze kaas heel moeilijk om te vinden en kocht ik het bij de groothandel of bij een Italiaanse specialiteiten zaak. Maar recentelijk zag ik burrata gewoon bij de Jumbo in het versvak liggen! Dus hoog tijd voor een blogje over burrata.

IMG_4413

Ik vind het heerlijk om burrata heel simpel te serveren, met een mix van verschillende tomaten (verschillende groottes, verschillende kleuren en verschillende smaken) en dan wat basilicum erbij, en je maakt het af met goede olijfolie en wat balsamico azijn. Eventueel maak je nog licht gezouten croutons van oud brood om wat textuur toe te voegen, maar je kunt het ook gewoon serveren met stevig zuurdesem brood.

 

IMG_0414 (1)

Een andere optie is om worteltjes te roosteren of in de pan te caramelliseren, die breng je op smaak met wat grof zeezout. Scheur de burrata over de wortels en sprenkel hier nog wat goede olijfolie overheen en wat chili flakes.

Burrata is heerlijk met geroosterde groenten, maar ook gewoon met wat tomaatjes of zo op zichzelf met wat olijfolie en chiliflakes en/ of grof zeezout en dan een lekker stuk brood. Je serveert er een lekkere frisse sauvignon blanc bij, als tegenhanger van al die romigheid!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s