Over Mij

stoer koken logo

Welkom

Welkom bij mijn blog over eten, koken en genieten. In deze blog vind je veel verschillende recepten, hartig en zoet. Vaak verantwoord, maar zeker niet altijd..!

Je zult zowel recepten voor snelle maaltijden vinden, als voor indrukwekkendere gerechten, die altijd maakbaar zijn, ook voor de minder ervaren kok. Want Stoer Koken gaat over stoere gerechten met pure ingrediënten. Verder zul je veel vegetarische gerechten vinden. Ik eet sinds twee jaar vegetarisch en ben nog iedere dag verrast over hoeveel er mogelijk is zonder vlees of vis. Hervoor at ik ook al veel groenten, en kookte ik volgens de  80/20 filosofie (80% groenten, 20% vlees/vis). Maar sinds ik volledige vegetarisch eet, ben ik weer veel meer gaan experimenteren, alsof ik het koken een beetje opnieuw moest uitvinden!

Je kunt me ook volgen op Facebook: stoerkoken.

P1020995 (2)

Even voorstellen

Mijn naam is Mirjam. In 2010 heb heb ik de opleiding Basic Cuisine gedaan aan de beroemde kookschool Le Cordon Bleu in Parijs. Dat beviel zo goed dat ik een paar maanden later wederom naar Parijs ben gegaan , en Intermediate Cuisine heb gedaan. Einde 2013 heb ik besloten de opleiding aan Le Cordon Bleu af te maken, door Superior Cuisine af te ronden. Wederom een geweldige, leerzame ervaring en de bron voor een aantal hele goede internationale vrienden die allemaal net zo bevlogen zijn over eten en koken.

Alle foto’s op mijn site zijn van mij zelf. Ik ben zeker geen professionele fotograaf en manipuleer ook niets voor de foto’s. Ik wil graag een echt beeld geven van het eten wat ik maak.

cropped-dsc014642.jpg

Naast deze kookopleidingen heb een paar keer meegelopen in de keukens van restaurant Divinatio in Utrecht en bij restaurant de Kas in Amsterdam. En ik heb de cursus “Passie voor Koken” gedaan bij de Librije. Dat is dan wel weer wat meer ‘gepunnik’, maar daar heb ik wel een aantal hele leuke vernieuwende technieken geleerd en een hoop inspiratie opgedaan

Contact

Je kunt onderstaand formulier gebruiken om contact met me op te nemen of gewoon mailen naar mirjam@stoerkoken.com

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marion Verhoeven schreef:

  Beste Mirjam

  Ik lees op je blog veel leuke stukjes met heerlijke recepten. Graag wil ik je daarom namens Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees uitnodigen voor een workshop varkensvlees op zaterdag 5 april. Onze keten bestaat uit 300 Nederlandse boeren die gaan voor duurzaam varkensvlees. Dat betekent dat we oog voor milieu én dierwelzijn hebben en gezamenlijk proberen het lekkerste duurzame vlees te produceren.

  Wij zien het ook als onze missie om consumenten bewust te laten worden. Bewust van de duurzame keuzes die er zijn en van de mooie smaken die varkensvlees biedt. Dit doen we door journalisten, koks en andere opinieleiders met elkaar in contact te brengen. Dus als het je leuk lijkt om meer over duurzaam varkensvlees te leren op ons bedrijf in Oudewater stuur dan een berichtje naar marion@duurzaamvarkensvlees.nl. Laat me ook even weten met hoeveel personen je deel wil nemen. Aan de workshop zijn geen kosten of verdere voorwaarden aan verbonden.

  Met vriendelijke groet,

  Marion Verhoeven

  E: marion@duurzaamvarkensvlees.nl
  T: 040 30 30 310
  M: 06 21 454 777
  http://www.duurzaamvarkensvlees.nl
  Twitter: @duurzaamvlees

  Like

  1. stoerkoken schreef:

   Was enorm leuk! Binnenkort ga ik wat schrijven over het gebruik van duurzaam varkensvlees, want daar doe ik nu veel te weinig mee!

   Like

 2. Netty schreef:

  Miriam je zuurkool en eend was heel lekker.
  Je recepten en site bekeken ziet er erg gezellig en uitnodigend uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. stoerkoken schreef:

   Hi Nettie, dankjewel!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s